Heupbeschermers

Heupbeschermer met Protector

Heb je last van osteoporose? Of val je vaker en wil je ervoor zorgen dat je beschermt bent bij het vallen? Dan is een heupbeschermer protector aan te raden. Bij het gebruik van deze bescherming, verklein je de kans op een gebroken heup aanzienlijk. Heupbreuken bij ouderen leiden vaak tot meer problemen. Om die reden is het erg verstandig dat je probeert dit te voorkomen.

Wat is een heupbeschermer met protector?

Zoals het woord al zegt, is het extra bescherming voor de heupen. Heupbeschermers zijn broeken waarin over het algemeen twee beschermingselementen zitten verwerkt. Dit bestaat in de meeste gevallen uit een soort stevige schuim. Het biedt wel voldoende bescherming, maar het voelt ook nog prettig en comfortabel. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld hard plastic. Wanneer je deze beschermende broeken draagt, wordt de klap bij een val voor een groot deel opgevangen. Daardoor wordt de kans op een botbreuk of kneuzing veel kleiner.

De beschermingsbroeken kunnen onopvallend onder de eigen kleding worden gedragen. Je draagt het boven je ondergoed en onder je gewone broek. Doordat de broeken zo discreet zijn, draag je ze ook met een fijn gevoel wanneer je ergens naartoe gaat.

Een val vindt in heel veel gevallen plaats gedurende de nacht. Daarom is het heel erg aan te raden om de bescherming ook ‘s nachts te dragen. Door het aangename materiaal en design heb je er tijdens het slapen eveneens nooit last van.

Beproefde bescherming

Per jaar breken zo’n 15.000 mensen een heup. Het grootste deel van hen is ouder dan 60 en heeft osteoporose, last van bewegingsinstabiliteit of een verminderd gezichtsvermogen.

Een heupbeschermer verkleint de kans op een breuk aanzienlijk bij een val.

Voordelen een heupbescherming protector op een rij

  • Een verkleinde kans op heupbreuken en kneuzingen bij een
  • Comfortabel, praktisch en discreet te gebruiken onder
  • Artsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten raden het
  • Licht en soepel materiaal.
  • Verkrijgbaar in verschillende maten, van s tot

Valpreventie ouderen

  • Heb je moeite met lopen? Zorg dan voor een loopmiddel, zoals een loopstok, looprek of Gebruik dit ook zeker ‘s nachts, als je bijvoorbeeld naar het toilet moet.
  • Verwijder alle losliggende kabels en andere obstakels. Leg geen tapijt of bevestig hieronder antislip
  • Zorg voor een goede verlichting aan de trap. Ook is het belangrijk dat er veel onderscheid is tussen de trap en vloer, bijvoorbeeld door

Wat zijn heupbeschermers?

Heupbeschermers zijn ontworpen om het lichaam, en dan in het bijzonder de heupen, te beschermen tegen kneuzingen en breuken. Sommige cliënten hebben moeite met het bewaren van hun evenwicht, en lopen daardoor een groter risico om zich te stoten of te vallen. Met name bij cliënten die problemen hebben met het aanmaken van calcium, of die door wat voor oorzaak dan ook broze, en dus makkelijk breekbare botten hebben kan dat een probleem zijn. Als ze vallen en iets breken is herstel van de breuk een grote zorg, en een veel langduriger proces dan men zou willen doordat de aanmaak van nieuw bot belemmerd wordt. Maar ook kneuzingen kunnen makkelijk opgelopen worden met stoten, heupbeschermers helpen om dit te voorkomen.

Welke maten heupbeschermers zijn er?

De maten die bij Karmahealthcare.nl voor de heupbeschermers beschikbaar zijn, zijn de standaardmaten, van maat s tot maat xl. Mocht het nodig zijn dan kunnen we elke maat voor u maken.

Wat zijn de voor- en de nadelen van heupbeschermers?

Er zijn verschillende modellen heupbeschermers bij karmahealthcare.nl te bestellen, elk met zijn eigen kenmerken. De heupbeschermers kunnen extra bescherming op de billen hebben, of op de zijkanten van de heupen. Ook hebben we heupbeschermers die speciaal gemaakt zijn voor onder de hansop. Door het speciale ontwerp heeft de client geen last van naden, en de zowel de stof zelf als de zogenaamde stootkussens die in de heupbeschermers verwerkt zijn, zijn goed ademend, waarmee deze heupbeschermers perfect zijn om met groot comfort te dragen. Het materiaal waarvan we het stootgedeelte maken is erg licht in gewicht. Dat maakt dat de kleding waar de heupbeschermers ondergaan niet onnodig bulkig is, en dat de client die de heupbeschermers draagt, daar eigenlijk niets van merkt.

De heupbeschermers die wij aanbieden zitten verwerkt in een broekje, wat ervoor zorgt dat de beschermers op hun plaats blijven zitten. In sommige gevallen is het gebruik van dit type heupbeschermer minder handig, omdat de broek uitgetrokken moet worden om het incontinentiemateriaal te verwisselen. Indien u daarvoor aanvullend advies nodig heeft kunt u altijd bij ons terecht.

Wat kan Karma Healthcare voor u betekenen?

U kunt bij Karmahealthcare.nl terecht voor vele soorten aangepaste kleding, maar wat u ook bestelt, bij Karmahealthcare.nl wordt alles met de hand gemaakt, en houden we rekening met het milieu. Dat laat zich zien in het hele productieproces, door, daar waar dat mogelijk is, gebruik te maken van uitsluitend duurzame grondstoffen. We maken ook aangepaste kleding op maat, zo ook de heupbeschermers, dus we kunnen altijd helpen.

 

Ben je goed genoeg geïnformeerd over de heupbeschermers? Ook andere artikelen kunnen interessant voor u zijn:.
Aangepaste kleding

Hansop
Plukpak