Heupbeschermers

Wat is een heupbeschermer?
Zoals het woord al zegt, is het extra bescherming voor de heupen. Heupbeschermers zijn broeken waarin over het algemeen twee beschermingselementen zitten verwerkt. Dit bestaat in de meeste gevallen uit een soort stevige schuim. Het biedt wel voldoende bescherming, maar het voelt ook nog prettig en comfortabel. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld hard plastic. Wanneer je deze beschermende broeken draagt, wordt de klap bij een val voor een groot deel opgevangen. Daardoor wordt de kans op een botbreuk of kneuzing veel kleiner.

Hoe draag je deze heupbescherming?
De beschermingsbroeken kunnen onopvallend onder de eigen kleding worden gedragen. Je draagt het boven je ondergoed en onder je gewone broek. Doordat de broeken zo discreet zijn, draag je ze ook met een fijn gevoel wanneer je ergens naartoe gaat.

Een val vindt in heel veel gevallen plaats gedurende de nacht. Daarom is het heel erg aan te raden om de bescherming ook ‘s nachts te dragen. Door het aangename materiaal en design heb je er tijdens het slapen eveneens nooit last van.

Beproefde bescherming
Per jaar breken zo’n 15.000 mensen een heup. Het grootste deel van hen is ouder dan 60 en heeft osteoporose, last van bewegingsinstabiliteit of een verminderd gezichtsvermogen. Een heupbeschermer verkleint de kans op een breuk aanzienlijk bij een val.

Voordelen heupbescherming op een rij.
– Een verkleinde kans op heupbreuken en kneuzingen bij een val.
–  Comfortabel, praktisch en discreet te gebruiken onder kleding.
–  Artsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten raden het aan.
– Licht en soepel materiaal.
– Verkrijgbaar in verschillende maten, van s tot xxl.

Valpreventie ouderen:
–  Heb je moeite met lopen? Zorg dan voor een loopmiddel, zoals een loopstok, looprek of rollator. Gebruik dit ook zeker ‘s nachts, als je bijvoorbeeld naar het toilet moet.
– Verwijder alle losliggende kabels en andere obstakels. Leg geen tapijt of bevestig hieronder antislip strips.
– Zorg voor een goede verlichting aan de trap. Ook is het belangrijk dat er veel onderscheid is tussen de trap en vloer, bijvoorbeeld door kleurgebruik.